Salaojaremontit ammattitaidolla ja luotettavasti

Miksi salaojaremontti kannattaa?

Oikein asennetut ja toimivat salaoja- ja sadevesijärjestelmät ohjaavat maan kapillaarisen eli ylöspäin nousevan kosteuden, maassa liikkuvan veden sekä katolta tulevan sade- ja sulamisveden hallitusti poispäin rakennuksen perustuksista. Salaojajärjestelmä koostuu salaojaputkista, tarkastuskaivoista, kokoojakaivosta ja poistoputkesta. Sadevesijärjestelmä puolestaan koostuu rakennuksen katolla olevista vesikouruista ja katolta alas johtavista syöksytorvista sekä maassa olevista rännikaivoista ja sadevesiviemäreistä.

Toimivan salaojaratkaisun tärkein tehtävä on pitää rakennuksen perustukset ja sokkeli kuivana sekä hengittävänä. Kunnollinen salaojajärjestelmä estää kosteuden pääsyn rakennuksen perustuksiin ja seiniin sekä ehkäisee kosteuden aiheuttamia vahinkoja, kuten rakenteiden vaurioitumista, lahoamista, home- ja mikrobikasvustojen syntyä ja sisäilmaongelmia.

Jätä tarjouspyyntö

Tarjouspyyntö

Tunnista toimimaton salaojajärjestelmä

Kun salaojajärjestelmä ei ole kunnossa oireita ongelmista ovat esimerkiksi rakennuksen sokkelin hilseily ja halkeilu. Tunkkaisen sisäilman tai epämiellyttävän hajun lähde voi olla huonosti toimiva salaojitus ja sadevesijärjestelmä, jotka aiheuttavat ajan mittaan mikrobikasvustoa sekä hometta.

Toimimaton sadevesijärjestelmä voidaan puolestaan tunnistaa siitä, että katolta valuva vesi ohjautuu rakennuksen seinustalle, sadevesikaivo ja pintakourut tulvivat ja pihalle muodostuu lammikoita ja/tai jäätä. Toimivasta salaojituksesta ei ole hyötyä, jos sadevesijärjestelmä ei ole kunnossa. Siksi salaojaremontin yhteydessä on järkevää uusia myös sadevesijärjestelmät vastaamaan tämän päivän vaatimuksia.

Oikein tehtynä salaojaremontti ehkäisee kosteus- ja sisäilmaongelmia, pitää pihan kuivana ja nostaa kotisi tai taloyhtiösi arvoa. Nykyaikainen salaojajärjestelmä on myös helppo tarkastaa ja huoltaa säännöllisesti.

Puutteellisen ja toimimattoman salaojituksen ja sadevesijärjestelmän aiheuttamat ongelmat

 • Perustusten ja kellaritilojen kosteus
 • Seinien kosteusvauriot
 • Sokkelin kosteus, hilseily ja halkeilu
 • Kalkkeumat rakennuksen kivijalassa
 • Tunkkainen sisäilma
 • Epämiellyttävä haju sisätiloissa
 • Homekasvustot ja niiden aiheuttamat terveysongelmat
 • Tulvivat sadevesikaivot ja pintakorut
 • Lammikot pihalla
 • Jäätyvät kulkuväylät
 • Kärsivät pihaistutukset

Miksi salaojaremontti kannattaa teettää ammattilaisella?

 • Kiinteistön elinikä pitenee vuosikymmenillä
 • Kiinteistön arvo nousee
 • Asuinturvallisuus lisääntyy
 • Pohja- ja sadevedet ohjautuvat jatkossa oikeaan paikkaan
 • Rakennus pysyy kuivana
 • Rakennuksen sisäilma paranee
 • Piha- ja kulkuväylät pysyvät kuivina ja turvallisina
 • Salaojaremontin yhteydessä tehdyn oikeaoppisen lämmöneristyksen ansiosta säästätte lämmityskustannuksissa

Kuinka salaojaremontti etenee

Suunnittelu

Kun tilaat ilmaisen salaojakartoituksen, selvitämme salaojaremonttisi tarpeen ja kotisi tämänhetkisten sade- ja salaojajärjestelmien kunnon – veloituksetta.

Tarjous

Kartoituksen pohjalta annamme sinulle kirjallisen tarjouksen salaojaremonttisi kustannuksista. Saat tarjouksen ohessa alustavan aikataulun.

Kirjallinen sopimus

Tarjouksen pohjalta teemme yhdessä pitävän kirjallisen sopimuksen salaojaremontistasi. Sopimuksessa on eriteltynä kaikki remonttiin sisältyvä työ.

Salaoja- ja sadevesijärjestelmäremontti

Alan ammattilaiset suorittavat remontin alusta loppuun saakka huolellisesti ja ainoastaan laadukkaita materiaaleja käyttäen. Pidämme sinut ajan tasalla urakan edistyessä.

Loppusiivous

Kun uusi sade- ja salaojajärjestelmä on asennettu ja täysin valmis, teemme huolellisen loppusiivouksen ja huolehdimme rakennusjätteiden asianmukaisesta lajittelusta ja jatkokäsittelystä.

Lopputarkastus

Ennen kohteen luovutusta tarkistamme työnjäljen vielä yhdessä sinun kanssasi.

Salaojaremontin hyödyt

Salaojaremontin tärkein tavoite on sokkelin kuivattaminen, sokkelin hengittävyyden varmistaminen sekä sade- ja sulamisvesien ohjaaminen oikeaan paikkaan. Remontoimalla salaojat ennaltaehkäistään kosteuden pääsy sokkelin kautta kodin rakenteisiin sekä kosteuden aiheuttamat rakenteelliset ja sisäilmaan vaikuttavat ongelmat. Toimivan salaojajärjestelmän edellytyksenä on niin ikään toimiva sadevesijärjestelmä. Siksi salaojaremontin yhteydessä on aina syytä päivittää myös sadevesijärjestelmät vastaamaan nykyaikaisia vaatimuksia. Oikein toteutettu salaojaremontti takaa moitteetta toimivan ja helppohoitoisen salaojajärjestelmän vuosikymmeniksi eteenpäin.

Pyydä meidät ilmaiselle kotikäynnille soittamalla numeroon 020 733 2000. Selvitämme rakennuksen ja tontin salaojien ja sadevesijärjestelmien tämänhetkisen kunnon, korjaustarpeet, aikataulu- ja kustannusarvion. Toisinaan selviää, ettei salaojaremontti ole vielä ajankohtainen.

Asiakastyytyväisyys huippuluokkaa

Oikein tehtynä salaojaremontti ehkäisee kosteus- ja sisäilmaongelmia, pitää pihan kuivana ja nostaa kotisi tai taloyhtiösi arvoa. Nykyaikainen salaojajärjestelmä on myös helppo tarkastaa ja huoltaa säännöllisesti. Salaojaremontin ajankohta voi olla myös talvella, jolloin pihaa ei tarvitse myllätä kesällä. Jätä salaojat ja sadevesijärjestelmä meidän huoleksemme.

Asiakastyytyväisyys on meille toiminnan lähtökohta. Meidän remonttimme pysyvät aina sovitussa aikataulussa ja budjetissa. Hinta ei siis ole koskaan yllätys. Emme käytä alihankkijoita, joten projekteista vastaa aina vain Restasalin omat työntekijät. Meidän kanssamme asioiminen on helppoa ja joustavaa. Saat aina henkilökohtaista palvelua ja salaojaremontti onnistuu varmasti.